Over de auteur

Johan Caspers

Een vreemde geschiedenis

Mijn naam is Johannes Caspers. Ik studeer geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Mijn bachelor diploma heb ik al binnen, op dit moment ben ik bezig met mijn master. Ik vind het nog steeds leuk, maar af en toe valt het me zwaar om altijd maar op wetenschappelijk niveau bezig te zijn. Ik wil ook wel eens wat lichters schrijven. Dus toen een vriend me laatst vroeg of ik zin had om af en toe wat te leveren voor zijn website, heb ik meteen ja gezegd.

Ik wil hier wat schrijven over bekende personen uit de geschiedenis die vreemd zijn gegaan. En dan niet alleen over het vreemdgaan zelf, maar ook over de rest van het leven van de persoon in kwestie. Op die manier wordt het vreemdgaan in een historisch en sociaal perspectief geplaatst, en kunnen we een dieper inzicht krijgen in het fenomeen.

{jcomments on}

 

loading...
(67x gelezen)

Leave a Reply